SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA - PRAVNO OBVESTILO - GDPR

SPLOŠNO

Pravila in pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje ter drugih pravnih aktov.

Pravila in pogoji pogoji poslovanja urejajo način delovanja spletne trgovine, ki se nahaja na spletnem mestu www.pivo-varuh.si (v nadaljevanju “spletna trgovina”), ki jo upravlja Pivovarna Varuh, Matjaž Ivančič s.p., Osp 2, 6275 Črni Kal (v nadaljevanju “trgovec”), pravice in obveznosti ponudnika in obiskovalcev spletne trgovine ter uporabnikov, ki izvršijo preko spletne trgovine nakup (v nadaljevanju: “kupec”).

Pravila in pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnikov in spletne trgovine ter urejajo poslovni odnos med trgovcem in kupcem.

Z uporabo spletne trgovine in oddajo naročila se kupec strinja s splošnimi pogoji poslovanja trgovca in zavezuje k plačilu.

DOSTOPNOST PODATKOV

Trgovec se zavezuje, da bodo kupcu vselej na voljo: 

 • podatki o identiteti trgovca (ime in sedež podjetja ter številka registra, kjer je družba vpisana);
 • kontaktni podatki, ki kupcu omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s trgovcem (naslov elektronske pošte, telefon ipd.);
 • informacije o bistvenih značilnostih izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami;
 • informacije o dostopnosti izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine (vsak artikel, ki je v ponudbi v spletni trgovini, naj bi bil dostopen v razumljivem roku);
 • način in pogoji dostave izdelkov oz. izvršitve storitev, predvsem kraj in rok dostave;
 • cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve;
 • informacije o načinu plačila;
 • podatki o časovni veljavnosti ponudbe iz spletne trgovine;
 • informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop;
 • informacije o možnosti vračila izdelkov in o tem, če in koliko takšno vračilo stane uporabnika;
 • informacije o postopku s pritožbo kupca ter podatki o kontaktni osebi trgovca za stike s kupci.

PODATKI O TRGOVCU

 

Pivovarna Varuh, Matjaž Ivančič s.p., Osp 2, 6275 Črni Kal

Matična št. 6934285000

ID za DDV in davčna številka: SI 67659934

TRR: IBAN SI56 6100 0001 1976 161 (T) DH d.d.

Email: info@pivo-varuh.si

S spletnim mestom www.pivo-varuh.si upravlja pivovarna Varuh, Matjaž Ivančič s.p

PONUDBA IZDELKOV, ROK DOBAVE IN PREVZEM

Izdelki, ki jih trgovec ponuja, so navedeni v spletni trgovini pod ustreznimi kategorijami. Slike izdelkov so dejanske slike produktov in kupcu dajejo kredibilen in verodostojen prikaz posameznega produkta. Trgovec si pridržuje pravico dodajanja, spreminjanja ali odstranjevanja izdelkov iz ponudbe. V primeru, da določen produkt ni na zalogi, je to razvidno na spletnem mestu.

V primeru osebnega prevzema, lahko kupec svoj nakup prevzame ob vnaprej določenem času in kraju, ki mu ga trgovec sporoči na enega izmed kontaktnih podatkov, ki jih je kupec posredoval ob naročilu.

V primeru dostave bo trgovec oziroma poštni servis kupcu naročene izdelke dostavil v najkrajšem možnem času. Predviden rok dobave je 8 dni od dneva plačila s strani kupca. V primeru izrednih dogodkov ali razmer (npr. vojna, pandemija, naravna katastrofa, gospodarska kriza ali drugo), se lahko navedeni roki bistveno spremenijo. 

CENE

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih in vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Akcijska cena je znižana redna cena, po kateri se prodaja predstavljeni artikel za določen ali nedoločen čas. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave, so pa le-ti navedeni v rubriki »košarica« oziroma ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila in nadalje tudi na računu. Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine. Cene veljajo v primeru plačila z načini plačila, navedenimi v nadaljevanju.

Trgovec si pridržuje pravico spreminjanja cene in pravico do napak pri cenah v spletni trgovini. O slednji po kupec obveščen v 24 urah od oddaje naročila.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu). Od tega trenutka so cene in pogoji veljavni tako za ponudnika kot za kupca.

NAČINI PLAČILA

Trgovec kupcu omogoča naslednje načine plačila nakupa izdelkov iz spletne trgovine:

 • Neposredna bančna transakcija – kupec v primeru izbire tega načina plačilo poravna na bančni račun trgovca št. SI56 6100 0001 1976 161, odprt pri DH d.d., pri čemer kot referenco (sklic) vnese številko naročila, ki jo prejme v potrditvenem e-mail sporočilu (vzorec “00-ŠT. NAROČILA”).
 • Plačilo ob prevzemu – kupec v primeru izbire tega načina plačilo poravna ob prevzemu blaga (paketa), ki mu ga dostavi izbran poštni servis. Kupec kupnino poravna poštnemu uslužbencu, ki mu preda paket.

POSTOPEK NAKUPA

V spletni trgovini www.pivo-varuh.si je izdelke mogoče naročiti le z osebnim prevzemom oziroma z dostavo na naslov na  območju Republike Slovenije. Naročilo je mogoče oddati le v slovenskem jeziku. Naročilo postane veljavno s trenutkom, ko ga kupec odpošlje.

Kupec na spletni strani www.pivo-varuh.si v rubriki »trgovina« izbere izdelke, ki jih želi kupiti. Izbrani izdelki so premaknjeni v košarico od kjer kupec nadaljuje v zadnjo fazo nakupa ali doda oziroma odstrani določene produkte ter za tem zaključi nakup. V zadnji fazi kupec izbere način plačila, vrsto dostave in trgovcu sporoči podatke za dostavo blaga in naročilo odda. Sledi:

 • naročilo sprejeto – po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto in podatek o vsebini naročila.
 • naročilo potrjeno – trgovec po prejemu naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi. Trgovec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave tudi telefonsko kontaktira kupca na sporočeno kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila trgovec kupca po elektronski pošti obvesti o predvidenem roku dobave.
 • naročilo zaključeno – trgovec pripravi in odpošlje naročene izdelke ter o tem obvesti kupca po elektronski pošti. Naročeni izdelki bodo odpravljeni po prejetem plačilu, razen v primeru plačila po povzetju.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA IN VRAČILO IZDELKOV

Potrošnik (kupec) ima pravico, da v 14 dneh obvesti trgovca, da odstopa od pogodbe (nakupa), ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Svojo voljo po odstopu oziroma odstopno izjavo trgovcu posreduje na njegov email info@pivo-varuh.si. Če je odstop podan v zakonitem roku trgovec nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Trgovec vrne prejeta plačila potrošniku transakcijski račun, ki mu ga sporoči potrošnik. Edini strošek, ki zaradi odstopa od kupoprodajne pogodbe bremeni potrošnika (kupca), je strošek vračila izdelkov trgovcu.

Potrošnik mora blago vrniti na naslov trgovca – Pivovarna Varuh, Osp 2, 6275 Črni Kal, osebno ali po pošti. Blago mora potrošnik vrniti nepoškodovano, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini. Trgovec lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prejema blaga oziroma do prejema dokazila o tem, da je potrošnik odposlal blago.

REKLAMACIJA

Trgovec zagotavlja reklamacijo izdelkov v skladu z veljavno zakonodajo Republike Slovenije. Kupec lahko izdelek reklamira, če izdelek nima lastnosti, ki jih je trgovec izrecno zagotavljal, če je trgovec poslal napačne izdelke, izdelke v napačni količini ali izdelki kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.

Kupec lahko prijavi reklamacijo na info@pivo-varuh.si. V prijavi reklamacije kupec našteje in natančneje opiše napake na blagu ter predlaga način rešitve reklamacije (odprava napake, zamenjava blaga, vrnitev blaga in plačila).

Trgovec bo vsako reklamacijo obravnaval v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov.

PRITOŽBA, SPORI IN UPORABA PRAVA

Trgovec in kupec se strinjata, da bosta vse morebitne spore reševala mirno in sporazumno. Če to ni mogoče, bosta spore reševala pred pristojnim sodiščem v Kopru. Za spore iz naslova uporabe tega Spletnega mesta ter spore, ki izhajajo is sklenjenih pogodb na tem Spletnem mestu, se uporablja slovenska zakonodaja.

Kupec se zavezuje vsakršno pripombo, pritožbo ali reklamacijo poslati na trgovčev email naslov info@pivo-varuh.si. Trgovec bo vsako reklamacijo obravnaval prednostno in zaupno ter v skladu s pravili potrošniške zakonodaje Slovenije.

Z uporabo spletne strani uporabnik potrjuje, da je sprejel tu opisane pogoje in da se z njimi strinja.

PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

S pojmom spletnega mesta je v tem pravnem obvestilu mišljena vsa vsebina na spletnem naslovu www.pivo-varuh.si (v nadaljevanju: spletno mesto). Imetnik avtorskih pravic na vseh avtorskih delih, ki so na kakršenkoli način vključeni v spletno stran, je samostojni podjetnik Matjaž Ivančič.

 Vse pravice pridržane. Uporabnik lahko uporablja vsebine na spletnem mestu izključno za svojo osebno in nekomercialno uporabo. Dovoljeno je deljenje vsebin, ki so na spletnem mestu objavljene z namenom osveščanja, izobraževanja in razumevanja uporabnikov o storitvah, ki jih izvaja Pivovarna Varuh, Matjaž Ivančič s.p.. Vsaka druga oblika uporabe vsebin spletnega mesta (kot je na primer kopiranje, reproduciranje, distribuiranje in podobno) v komercialne namene je prepovedana.

OMEJITEV UPORABE INFORMACIJ IN GRADIV

Informacije in gradiva, ki so prikazana na tej strani, lahko uporabnik naloži z mreže za svojo osebno domačo rabo, pri čemer ne sme spreminjati označb avtorskih pravic, drugih obvestil o pravicah intelektualne lastnine ali obvestil o drugih pravicah. Dovoljeno je nalaganje in tiskanje informacij in gradiv z namenom ogledovanja in branja za nekomercialne namene. Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, ponovno objavljanje, spreminjanje informacij in gradiv ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršenkoli drug način brez predhodnega pisnega dovoljenja, je prepovedano. Prav tako je prepovedana uporaba katerega koli elementa spletne strani za kakršnekoli druge namene, kot za izključno osebno in nekomercialno rabo.

Pivovarna Varuh, Matjaž Ivančič s.p. ne odgovarja za obliko in vsebino spletnih strani, ki so na kakršenkoli način povezane s spletnim mestom. Pri obisku in uporabi povezanih spletnih mest je odgovornost za vse primere izključena.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Matjaž Ivančič s.p. se trudi, da so podatki na spletni strani pravilni in ažurni, vendar ne Matjaž Ivančič s.p. in ne drugi subjekti, ki so sodelovali pri izdelavi spletne strani, ne morejo biti odgovorni za navadno škodo ali izgubljeni dobiček ali nepremoženjsko škodo, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi uporabe spletne strani ali nezmožnosti uporabe le-te. Vse vsebine, ki so predstavljene na spletni strani, so informativne narave, namenjene pomoči uporabnikov.

Matjaž Ivančič s.p. se trudi, da uporabnikom zagotovi nemoteno delovanje spletne strani, vendar ne more biti odgovoren za navadno škodo ali izgubljeni dobiček ali nepremoženjsko škodo, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi motenega delovanja spletne strani.

Matjaž Ivančič s.p. lahko kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni spletno stran ali na njej objavljene vsebine.

PIŠKOTKI

Spletna stran uporablja piškotke. Piškotek je datoteka z informacijo o obisku na spletni strani, ki se ob obisku namesti na vašem računalniku. Piškotek je namenjen hitrejšemu in enostavnejšemu obisku spletne strani in na noben način ne spreminja programja vašega računalnika. Izbris piškotka iz vašega računalnika v nobenem primeru ne spremeni načina delovanja vašega računalnika in ne ogroža delovanja računalnika, operacijskega sistema, komponent in opreme.

V vsakem piškotku so osnovni podatki o vašem obisku spletne strani.

Podatke, pridobljene s pomočjo piškotkov, uporabljamo izključno za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje ob obisku spletne strani. Podatki, zbrani na naši spletni strani, ne bodo posredovani tretjim osebam, če to ni izrecno navedeno. Za vsako morebitno posredovanje podatkov tretjim osebam bo zahtevana izrecna odobritev. 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Podatki, ki jih Matjaž Ivančič s.p. pridobi na kakršenkoli način preko te spletne strani, so namenjeni izključno za rabo podjetja in se hranijo v podjetju. Osebni podatki kupcev se zbirajo in upravljajo na podlagi soglasja kupca. Vsak posameznik z vstopom in uporabo spletne trgovine na spletnem mestu prostovoljno, izrecno, informirano in nedvoumno izraža soglasje za uporabo osebnih podatkov za namene razmerja s trgovcem.

Trgovec se zavezuje pridobljene osebne podatke uporabljati le za namene svoje dejavnosti. Trgovec osebnih podatkov ne bo posodil, prodal ali kako drugače posredoval tretjim oziroma nepooblaščenim osebam.

Kupec lahko kadarkoli prekliče soglasje za upravljanje z osebnimi podatki. Svojo namero o preklicu trgovcu sporoči na njegov elektronski naslov info@pivo-varuh.si. Če kupec svojo pravico preklica uporabi medtem, ko so med strankama odprta razmerja, trgovec ne odgovarja za neizpolnitev pogodbe in morebitno škodo, ki jo je kupec zaradi preklica soglasja utrpel. Poleg pravice izbrisa/pozabe ima kupec tudi pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov, pravico do prenosljivosti podatkov, pravico do ugovora in pravico do informacije o obsegu in vsebini osebnih podatkov.

KONČNO

Ti splošni pogoji poslovanja veljajo od objave do preklica oziroma do njihove spremembe.

Trgovec si pridržuje pravico kadar koli spremeniti splošne pogoje poslovanja, pri čemer se zavezuje spoštovati vso slovensko zakonodajo.